Scroll omlaag
U heeft afscheid moeten nemen van een dierbare. Bijvoorbeeld uw vader, moeder, broer, zus, partner of kind. In aanloop naar de uitvaart heeft u samen met de uitvaartverzorger gewerkt aan een mooi afscheid.
Maar hoe gaat het na de uitvaart? De aandacht uit de omgeving neemt dan vaak af. Voor de mensen om u heen draait de wereld weer door. Echter, na het verlies is de kans groot, dat dit voor u niet geldt. Op dat moment - of pas veel later - dringt door hoe ingrijpend het verlies kan zijn. In deze periode moet u veel regelen en organiseren, terwijl uw hoofd hier vaak nog niet naar staat.
Veel vragen kunnen u overvallen. Bijvoorbeeld: Hoe zit het met de administratie? Wat heeft hierin prioriteit? Wie regelt de nalatenschap? Er is iemand uit het gezin weggevallen. Wat verandert er dan in het huishouden? Moet het ouderlijk huis worden leeggeruimd? Wanneer gaat u weer aan het werk of naar school?
Nunazorg helpt, als u hier behoefte aan heeft, met het vinden van antwoorden op de vragen die er spelen.
Wij zijn onafhankelijk en werken op basis van samenwerkingen met organisaties die belang hechten aan de nazorg aan nabestaanden. Voor uzelf is de zorg vrijblijvend en gratis.
Wij bellen u
Zo’n 6 tot 8 weken na de uitvaart nemen wij telefonisch contact met u op. Tijdens dit gesprek bieden wij u de gelegenheid uw verhaal nog een keer vertellen en stellen wij de volgende vragen:
Als u het prettig vindt, komen we bij u thuis voor een gesprek. Dit hoeft niet meteen, dat kan ook later.
Wij zijn een luisterend oor en afhankelijk van de zaken die er spelen maken we afspraken voor een vervolg. Wij zoeken antwoorden op uw vragen en komen bij u terug met mogelijke oplossingen. U gaat hier dan zelf mee aan de slag. We houden contact zolang u dit zelf prettig vindt. Onze ervaring is, dat veel vragen niet direct na het verlies ontstaan, maar pas in een later stadium.
U mag ook altijd zelf contact opnemen.
Wilt u als nabestaande hulp van Nunazorg maar is er geen samenwerking met een organisatie die hiervoor zorgdraagt? In dat geval kunt u daar het beste bij uw uitvaartverzorger of soms uw gemeente om vragen. Deze kan vervolgens contact met ons opnemen. Als dit niet tot de mogelijkheden behoort, kunt u contact opnemen met Wendy van der Kooij.
Is iemand in uw omgeving overleden in Nederland? Dan moet u een aantal zaken regelen. Zo moet u aangifte van overlijden doen, de uitvaart organiseren en de administratie afwikkelen.
Bij de overheid bekijkt u wat u moet regelen en bij welke instantie u moet zijn. Ook ziet u wat automatisch in gang wordt gezet. En waar u wellicht recht op heeft.